Sockerkaka med bär i

Här kommer ett recept på sockerkaka med bär i

6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
150 gram smör
2 dl vatten
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Ca 100 bär. Valfria.

Sätt ugnen på 175 grader.

* Smält smöret
* Vispa ägg och socker pösigt ( Ca 4 minuter. )
*  Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
* Häll ner mjöl blandningen i ägg blandningen.
* Tillsätt även smör och vatten.
* Vispa till en klupmfri smet.

* Smöra en form ( Gno in den med smör och häll sedan på mjöl eller ströbröd. )

* Häll hälften av smeten i formen.
* Fördela över bären.
* Häll sedan på resten av smeten över bären.

Det tar ca en timma för kakan att gräddas i ugnen. Ta ut den när kakans kanter har lossnat från formen.

( Man behöver inte ha bär i sockerkakan. Men det blir ju väldigt gott. Hallon och blåbär är riktigt gott att ha i men man kan ha i andra bär sorter. Eller varför inte äpple?! ) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0