Sockerkaka med bär i
Här kommer ett recept på sockerkaka med bär i
6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
150 gram smör
2 dl vatten
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Ca 100 bär. Valfria.
Sätt ugnen på 175 grader.
* Smält smöret
* Vispa ägg och socker pösigt ( Ca 4 minuter. )
* Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
* Häll ner mjöl blandningen i ägg blandningen.
* Tillsätt även smör och vatten.
* Vispa till en klupmfri smet.
* Smöra en form ( Gno in den med smör och häll sedan på mjöl eller ströbröd. )
* Häll hälften av smeten i formen.
* Fördela över bären.
* Häll sedan på resten av smeten över bären.
Det tar ca en timma för kakan att gräddas i ugnen. Ta ut den när kakans kanter har lossnat från formen.
( Man behöver inte ha bär i sockerkakan. Men det blir ju väldigt gott. Hallon och blåbär är riktigt gott att ha i men man kan ha i andra bär sorter. Eller varför inte äpple?! )
6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
150 gram smör
2 dl vatten
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Ca 100 bär. Valfria.
Sätt ugnen på 175 grader.
* Smält smöret
* Vispa ägg och socker pösigt ( Ca 4 minuter. )
* Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
* Häll ner mjöl blandningen i ägg blandningen.
* Tillsätt även smör och vatten.
* Vispa till en klupmfri smet.
* Smöra en form ( Gno in den med smör och häll sedan på mjöl eller ströbröd. )
* Häll hälften av smeten i formen.
* Fördela över bären.
* Häll sedan på resten av smeten över bären.
Det tar ca en timma för kakan att gräddas i ugnen. Ta ut den när kakans kanter har lossnat från formen.
( Man behöver inte ha bär i sockerkakan. Men det blir ju väldigt gott. Hallon och blåbär är riktigt gott att ha i men man kan ha i andra bär sorter. Eller varför inte äpple?! )
Kommentarer
Trackback